top of page

man. 27. jun.

|

Vanvikan Samfunnshus

Kurs: Hiphop m/ Radix Dance Crew

7.-10. klasse: Kurs og forestillingskonsept!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Kurs: Hiphop m/ Radix Dance Crew

Tid og sted

27. jun. 2022, 14:15 – 02. jul. 2022, 19:00

Vanvikan Samfunnshus, Vanvikvegen 1-3, 7125 Vanvikan, Norge

Om arrangementet

Dette kurset er for elever i 7.-10. klasse skoleåret 2021/2022.

Kurs: 

På hiphopkurs med Radix får du møte 3 dansere og bli med inn i deres prosess med forestillingen "Blikkbox", for så å stå på scenen sammen med dem. Dette er en unik mulighet for hiphop-interessert ungdom!

Om forestillingen "Blikkbox": 

"Det krever kun ett enkelt blikk for å sette mennesker i bås. Om det er en trang for system eller fordommer, bevisst eller ubevisst skaper det sperrer og grenser. Disse grensene gjør oss mer innelukket og kyniske. Greier vi å være oss selv fullt og helt uten frykten for å bli satt i lignende båser som vi så lett gir andre? Og hva gjør denne holdning med kroppsspråket vårt? Dette er problemstillingen og fokuset vi jobber med i dette stykket. Vi ønsker å eksperimentere og overdrive akkurat dette innen stilen hiphop. 

Målet med fokuset foran et publikum er å åpne opp sinnene deres. Vi har mer til felles enn det blotte øyet kan se. Vi er alle individer, ikke stereotyper som lett kan være det første man ser. Men for å oppdage dette må man kaste fordommer ut av vinduet og se verden med et åpent og inkluderende sinn. Energien vi sender ut fester både rot og strekker ut grener enten vi er bevisste på det eller ikke. Roten representerer oss selv og hvordan vi er som individer, denne kan stadig forandre seg med hver impuls og opplevelse vi får. Grenene er det vi så sender ut igjen, enten det er en hjelpende hånd eller en ekskluderende holdning imot andre mennesker. Energien vi innehar og stråler ut har en bølgeeffekt igjennom samfunnet. Vi ønsker med dette stykket og gjøre publikum oppmerksomme på den kraften de har og få de til å reflektere rundt hvordan de bruker den, på godt og vondt. Holdningene man har gir ringvirkninger til omgangskrets og neste generasjon. Vil vi at denne atferden med dømmende blikk skal fortsette eller er det på tide å gjøre noe med den? Mennesker er mennesker, hvorfor skal man føle trangen til å kategorisere de og sette dem i bås."

Om Radix:

"Dansegruppen Radix ble etablert høsten 2016 med en visjon om å gjøre hip hop mer tilgjengelig som kunstnerisk uttrykk innenfor den sceniske arenaen. Crewet spesialiserer seg innen street/club dansestiler men beveger seg også innom andre stiler for å skape nye og spennende konsepter. Kompaniet består per dags dato av ni utøvere med ulike utdanninger og bakgrunner innenfor dans. Crewet holder til i Oslo men reiser rundt i Norge for å holde forestillinger og workshops. Radix jobber både innenfor den kommersielle verden i form av show, konserter og musikkvideoer, men setter også opp ulike kunstneriske verk både nasjonalt og internasjonalt. Kompaniet ble stiftet av Irlin Finsådal og drives av Silje Olava Bakken. For å få et større innblikk i hvem vi er og tidligere oppdrag og scenisk verk, besøke hjemmesiden vår www.radixcrew.com."

Obs: forestillingsbilletter kan kjøpes her: Forestilling: Blikkbox m/Radix

Timeplan


 • 2 timer 45 minutter

  Kursdag 1


 • 2 timer 45 minutter

  Kursdag 2

Ytterligere 4 tilgjengelige elementer

Billetter

Pris

Antall

Total

 • 7.-10. klasse

  kr 950,00

  Kurs og deltakelse i forestilling

  kr 950,00

  0

  kr 0,00

 • Assistent

  kr 0,00

  kr 0,00

  0

  kr 0,00

Total

kr 0,00

bottom of page